Eiwitshakes, de complete maaltijdvervanger

Inhoud

Het aller lastigste van afvallen is de constant aanwezige verleiding van heerlijk voedsel! Waar u ook bent, u wordt altijd eiwitshakesgeconfronteerd met de heerlijkste tussendoortjes en snacks. De oplossing hiervoor is om er, voor een bepaalde tijd, gewoon helemaal niet naar te kijken en luisteren. Maar dat is gemakkelijker gezegd dan gedaan. Welnu, wij schieten u te hulp! Met eiwitshakes hoeft u niet meer na te denken over wat u wanneer en hoeveel zult eten. De shakes zijn uw maaltijden. En het zijn complete maaltijden. Ze bevatten alle voedingsstoffen die u nodig heeft om gezond te blijven en tegelijkertijd snel en verantwoord af te vallen.

 

Het belang van eiwitten

Het belang van eiwitten wordt al eeuwen onderkend Al rond 1800 werd er onderzoek gedaan naar eiwitten, ook wel proteïne genoemd. Al toen werd beseft dat eiwitten onontbeerlijk zijn voor het menselijk lichaam. Eiwitten zijn onmisbaar en we moeten ze we dagelijks binnenkrijgen. Ze zitten bijvoorbeeld in gevogelte, eieren, vis, zuivel en noten. En precies diezelfde, gezonde proteïnes zitten ook in onze eiwitshakes. In exact de juiste hoeveelheid. Gebrek aan eiwitten kan vermoeidheid, haaruitval, maar ook een disbalans van de hormoonhuishouding tot gevolg hebben. Teveel aan proteïnen is ook niet gezond. U kunt dan bijvoorbeeld nierafwijkingen krijgen. Het grote voordeel van eiwitshakes is dat ze naast proteïnen natuurlijk ook andere cruciale stoffen bevatten. Denk hierbij aan vezels, vitaminen, mineralen en omega3. U kunt nu dus op een echt verantwoordelijke manier afslanken.

De functies van eiwitten

De functies van eiwitten op een rij De eiwitten in onze eiwitshakes hebben een groot pallet aan gunstige effecten. Ze zijn nodig voor een goede stofwisseling. Zodat de calorieën die u binnenkrijgt snel omgezet worden in energie en in bouwstoffen voor uw lichaam. Verder hebben ze op celniveau ook een flink aantal functies. Dankzij de eiwitten in onze eiwitshakes verloopt de celdeling en het transport van stoffen naar, van en tussen cellen op de juiste manier. En cellen zijn de kern, de basis van ons lijf. Tot slot, maar zeker niet onbelangrijk, onze eitwitshakes smaken heerlijk. U drinkt dus smakelijk, u blijft gezond -wordt zelfs gezonder- en u valt snel af.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »