Eigen huis Spanje kan voordeel opleveren

Inhoud

We weten allemaal dat onbezorgd van de zon genieten, zonder daarbij naar de lucht te kijken of er zich al weer wolken vormen, goed is voor de fysieke en psychische gezondheid.

Verblijfsvergunning

De Spaanse regering heeft plannen om aan iedere nieuwe buitenlandse investeerder op de woningmarkt, een permanente verblijfsvergunning aan te bieden. Het minimale bedrag wat geïnvesteerd dient te worden is slechts een 160.000 euro. In eerste instantie richt men zich op Russische en Chinese investeerders, twee landen die de laatste jaren al geïnvesteerd hebben in Spanje. Het is nog niet geheel duidelijk of de verblijfsvergunning alleen geldt voor Spanje of ook voor de Europese Unie. Met deze actie hoopt men de ingestorte huizenmarkt weer een positieve impuls mee te geven.huis in spanje

Crisis

Sinds het begin van de economische crisis wordt er maar liefst 85,5 % minder aan huizen gekocht in Spanje, dit betreft buitenlanders die niet ingeschreven staan en ook geen verblijfsvergunning hebben. In de eerste helft van 2012 werden er slechts 1363 vakantiehuizen Spanje verkocht aan buitenlanders zonder residentie, in 2006 lag dat aantal nog op 9407 woningen, een fors verschil dus. Daarnaast geven de banken praktisch geen hypotheek meer aan de Spanjaarden zelf, waarvan een 25% ook nog een werkloos is. Op dit moment wachten zo’n 700.000 nieuwbouw woningen op kopers, daarnaast zijn er nog de oudere woningen die misschien iets gunstiger van prijs kunnen zijn maar wellicht enige renovatie nodig hebben. Men is dus naarstig op zoek naar buitenlands geld en hoopt dit op deze manier te bereiken, in ieder geval is er keus genoeg.

Woningmarkt

Eerder hebben Ierland en Portugal een dergelijk plan al geïntroduceerd, naar aanleiding van die resultaten hoopt Spanje nu ook een positief resultaat te kunnen boeken. In Ierland moest men echter minimaal 400.000 euro op tafel leggen en in Portugal bedroeg dit zelfs 500.000 euro. Hierbij vergeleken is de 160.000 euro die Spanje vraagt bijna een lachertje te noemen en kan men hier veel voordeel uit behalen. De laatste 3 jaar trekt de Spaanse woningmarkt slechts licht aan maar het is nog mondjesmaat, het impliceert echter wel dat de prijzen weer aan het stijgen zijn. Indien u rondloopt met plannen om een villa Spanje te kopen dan is dit moment toch wel heel erg geschikt om uw droom te verwezenlijken.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »