Een goede waterafvoer

Inhoud

Na een lange vermoeiende dag op het werk of flinke inspanning in de tuin wil je niets liever dan een warme volle douche over je lichaam. Je komt tot rust en waant je onder een prachtige waterval in de tropen. Maar, owee de stortvloed niet kan worden verwerkt, dan staat u binnen de kortste keren paniekerig in een pierenbadje!

Douchekopdoucheafvoer

Een grote douchekop is zalig, maar er komt meer water. Een gewone douchekop verbruikt 11 liter/minuut en een regendouchekop al snel 25 liter/minuut. Niet elke afvoerput kan een stortvloed aan water verwerken. Het is een kwestie van capaciteit: een normale afvoer kan gemiddeld 35 liter/minuut afvoeren, maar aangezien een regendouche meer water verbruikt, moet ook de afvoer aan dit extra water worden aangepast. De waterafvoer kan je verdubbelen door een tweede sifon te plaatsen. Er zijn ook speciale afvoeren beschikbaar die meer water per minuut aankunnen.

Doorstroomhoeveelheid

De oude bekende douche afvoerputten hebben hun goede diensten bewezen, maar worden nu ingehaald door de tijd en eisen die worden gesteld aan juist ja, capaciteit. Wat we nu veel zien is de smalle, lange douchegoot van roestvrij staal. Ze zijn deels met een overloopregeling of of andere functies uitgerust. Ze zijn degelijk en voeren het water snel af. Handig bij grote douches met een grote hoeveelheid water dat moet worden verwerkt. In plaats van stromen naar een punt waar het water moet worden afgevoerd, wordt het water nu over de hele breedte van de badkamer opgevangen en afgevoerd. Het water kan niet uit de badkamer stromen en de afvoer gaat sneller.

Weg afvoerput

De afvoerput en de douchegoot zijn hoogstandjes geworden in de badkamer. Dit dankzij de mooie modellen en de verwerking daarvan in onder meer betegelde, natuurstenen of gietvloeren. Met deze toepassingen komt alleen nog de spleet van de afvoer te zien. Het stalen gootje wordt verwerkt in de vloeren. Het ziet er heel chique uit en u kunt met eigen combinaties, een artistieke badkamer maken.

Mooie afwerking

Evenals de moderne douchegoten en afvoerputten zijn ook inloopdouches erg in trek. Vanzelfsprekend. Ideaal is een trendy inloopdouche met een stijlvolle douchegoot en een mooi verhulde afvoerput. Nu we dit kennen, realiseert u zich wellicht hoezeer een traditionele afvoerput het beeld van de badkamer kan verstoren. De moderne douchegoot brengt hierin namelijk een esthetische oplossing door duidelijk zichtbare scheidingen van een douchewand, cabine of afvoerput visueel weg te werken. Behalve dat het de badkamer tot een mooi afgewerkte en uitnodigende ruimte maakt, fungeert de douchegoot ook als instap zonder verhoging.

Lang leve innovatie

Het fijne van innovatie is dat nieuwe toepassingen steeds verder worden verbeterd. Bijvoorbeeld de badkamermat die wordt vervangen door de geïntegreerde mat. Deze roestvrije ‘mat’ is verwerkt in de badkamervloer en zorgt ervoor dat het water dat afdruipt bij het afdrogen weer netjes wordt weggeloodst. Een welkome vervanging dus van de matten en handdoeken die de vloer voor de badkamer droog moeten houden. Een andere innovatie is de geur afsluiter. Dit is niets anders dan een aanpassing in de douchegoot of afvoerput die onaangename geuren uit de afvoer of de riool tegenhoudt bij het opstijgen. Doordat de putten roestvrij zijn en gemakkelijk water doorlaten kan de badruimte gemakkelijk schoon en fris gehouden worden.

Film

OOK INTERESSANT