Douchegoten: Meerdere vliegen in 1 klap

Inhoud

Bespaar energie en ervaar gemak en comfort. Met de Warmte Terug Winning douchegoot (de wtw douche afvoer) slaat u meerdere vliegen in 1 klap: een moderne douchegoot met een grotere capaciteit, besparing op energie voor de verwarming van water, geen stank- en wateroverlast, gemakkelijke installatie en onderhoud en een KIWA certificaat. Wie had ooit gedacht dat meer gemak geld besparend kon zijn?Douchegoot

De wtw douchegoot is een hele simpele, maar baanbrekende innovatie voor de badkamer: een moderne waterafvoer met ingebouwde warmtewisselaar. Het gebruikte water stroomt na een bad vanuit alle richtingen naar de roestvrije douchegoot die over de volle breedte van de badkamer is geplaatst. Het gebruikte water gaat  naar de bak onder de warmtewisselaar en wordt via een afvoerleiding geloodst naar de afvoerput. De warmtewisselaar staat direct in verbinding met de binnen riolering. De koppeling is dus zodanig dat er geen onaangename geuren of overtollig water in de badkamer komen.

Specificaties

Er wordt met een wtw-douchegoot voor 40 tot 50 procent op energie bespaard. De ruim elf kilowatt stroom die gebruikt wordt voor een warm bad wordt met deze douchegoot opnieuw gebruikt. De energierekening wordt dus minder en uw huis kan een betere energierating krijgen. De douchegoot wordt circa 20 centimeter diep in de vloer gelegd. Het is iets langer dan 70 centimeter en heeft een breedte van bijkans 13 centimeter.

De goot is gemakkelijk schoon te houden en honderd procent luchtdicht om stank en wateroverlast te voorkomen. Voor installateurs is het ook een prettig systeem, omdat zowel de water- als de afvoerleiding gemakkelijk te bereiken zijn. Ook hoeft er niets opengebroken te worden indien de warmtewisselaar moet worden vervangen.

Certificering

De wtw douchegoot is gemaakt van meerdere platen waar het gebruikte douchewater langs stroomt. Het water naar de kraan stroomt via een aparte leiding naar de kraan of douche. Bij deze constructie is rekening gehouden met de door KIWA gestelde eisen voor het scheiden van afval- en leidingwater. Als de installatie goed heeft plaatsgevonden, wordt aan de woning een KIWA Certificaat toegekend.

Meer mogelijkheden

Het mooie van de warmte terugwinnende douchegoot is dat het meer uit de cv-installatie haalt. Door de energiebesparing kunt u bijvoorbeeld toch nog de regendouche zetten die u zo graag wil, elders in huis een extra warmwaterkraan plaatsen of een tweede badruimte in gebruik nemen. Wtw-douchegoten zijn vooral van toepassing op een hotel, een appartement of een huis met een badruimte beneden.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »