De kosten van een cv-ketel

Inhoud

Ga je binnenkort een nieuwe cv-ketel aanschaffen? Wees er dan van bewust dat je een besluit neemt voor 12 tot 15 jaar, want zolang zal een cv-ketel ongeveer meegaan. Heb je echter vaak last van een cv-ketel storing, dan wil je misschien al eerder een nieuwe ketel kopen. Denk niet, mijn oude ketel doet het nog probleemloos, een nieuwe cv-ketel kopen is nog niet nodig. Een oude cv-ketel, ook al heeft hij geen storing, kan je onnodig veel geld kosten omdat de stookkosten veel hoger zullen zijn dan bij een zuinigere nieuwe cv-ketel. cv ketel

Waar moet je allemaal op letten als je een cv ketel aanschaft, en waaruit zijn de kosten opgebouwd? Wat kost het precies voor jouw huis? Met onderstaande informatie helpen we je een eindje op weg!

Opbouw van de verwarmingsketel kosten

Deze kosten bestaan uit twee delen; de kosten voor de cv-installatie en de kosten voor de cv-ketel zelf.

Belangrijk om te weten is dat de ketel kosten bestaan uit de prijs van de verwarmingsketel EN de kosten voor de cv-installatie. Die cv-installatiekosten zullen echter sterk verschillen per woning en kunnen 40-50% uitmaken van het totaalbedrag. Doe dus goed vooronderzoek en vraag diverse prijsopgaves aan voor een cv-ketel prijs op maat. Op deze manier kan je de totale cv-ketel kosten, service en advies goed vergelijken.

Wel moet gezegd worden dat cv-ketel offertes onderling sterk kunnen verschillen, dit maakt het vergelijken wel wat lastiger en het kan je gemakkelijk op het verkeerde been zetten. Let daarom goed op wat je nu eigenlijk krijgt aangeboden in een cv-ketel offerte. Maak voor jezelf een checklist waarmee je de cv-ketel kosten op de juiste manier kan vergelijken. Op deze manier ben je er zeker van je dat je geen appels met peren aan het vergelijken bent. Het is erg belangrijk is om hierbij helder te hebben wat jij belangrijk vindt bij een cv-ketel, denk hierbij aan bijvoorbeeld prijs, garantie, capaciteit, milieuaspecten, prestaties etc.

Het aanschaffen van een verwarmingsketel is ook een soort investering; met een nieuwe cv-ketel kun je jaarlijks wel zo’n 15 tot 20% besparen op je stookkosten ten opzichte van je oude cv-ketel. Dit kan toch al snel zo’n € 300,- per jaar schelen. Daarmee verdien je een nieuwe cv-ketel snel terug.

De aanschaf van een nieuwe cv-ketel is een hele uitgave. Komt het op een ongelegen moment? Dan bestaat er ook altijd nog de mogelijkheid om een cv-ketel te huren of te leasen.

OOK INTERESSANT