De dameshoed als modeaccessoire

Inhoud

Het dragen van een dameshoed werd vroeger gezien als deftig en was alleen voor behouden aan de elite. Tegenwoordig echter zijn dameshoeden een leuke modeaccessoire en geschikt voor iedere gelegenheid of evenement. Maak de dameshoed onderdeel van je styling!

Hoe weet je welk model bij je past?dameshoed

Een dameshoed moet je zien als een omlijsting van je gezicht, een beetje zoals een mooie fotolijst een foto kan afmaken. De hoed geeft de finishing touch aan je outfit en benadrukt je stijl. Onderschat het kiezen van de juiste hoed niet, dit is een serieuze bezigheid. Heb je een goed ‘hoedenhoofd’? Dan heb je geluk en zullen vele soorten hoeden je goed staan. Zoek anders hulp bij deskundige verkopers bij het kiezen van het juiste model voor jouw hoofd.

Het belangrijkste is dat je uitgaat van je gezichtsvorm.

We onderscheiden de volgende gezichtsvormen; 

  • ovale gezichtsvorm. Heb je deze gezichtsvorm, dan heb je wat we boven al beschreven als het ideale ‘hoedenhoofd’. Je kan dan eigenlijk allerlei soorten hoeden dragen, denk hierbij bijvoorbeeld aan hoeden met brede randen, asymmetrische hoeden, hoeden zonder rand, etc. Draag echter geen smal, hoog dopje zonder rand, dit soort hoed zal je gezicht te lang maken.
  • driehoekige gezichtsvorm. Deze gezichtsvorm gaat meestal vergezeld van een scherpe kaaklijn. Opvallende creaties en alle hoeden met een flinke rand zullen je waarschijnlijk mooi staan, hiermee verplaats je de aandacht van de kaaklijn naar de hoed.
  • ronde gezichtsvorm: Bij deze gezichtsvorm zullen asymmetrische bolhoeden en hoge bolle hoeden goed passen. Kies een hoed uit met een kleine of geen rand en vermijd kleine bolle hoeden, deze passen niet goed bij een rond gezicht.
  • lange en smalle gezichtsvorm: Draag uitbundige hoeden met een duidelijke asymmetrische of horizontale lijn. Dit onderbreekt namelijk de verticale lijn van het lange smalle gezicht.  Je verbreedt het aangezicht door de aandacht naar de zijkant te trekken of een hoed te kiezen met opgeslagen rand.
  • vierkante gezichtsvorm: zorg er bij deze gezichtsvorm voor dat door de hoed je gezicht optisch wat ronder zal lijken. Hoeden met een asymmetrische vorm of een speelse deuk in de bol zullen je goed staan. Belangrijk, vermijd kleine hoedjes.

Onthoud dat er een hoed is voor elke gelegenheid! Wil je Prinsjesdag bijwonen, heb je een bruiloft, een zakelijk uitje of een begrafenis, er is een geschikte hoed voor elke situatie. Een dameshoed dragen is echt weer in de mode!

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »