Welke dameshoeden passen bij jouw gezicht en kledingstijl?

Inhoud

Een dameshoed is een stijlvolle modeaccessoire en wordt ook steeds meer als zodanig gedragen. Het juiste model onderstreept je persoonlijkheid en kledingkeuze, en het kiezen van de juiste dameshoed bij je outfit is dan ook een serieuze bezigheid.

Dameshoeden

Waar moet je op letten als je een hoed gaat kopen?

Ten eerste is je gezichtsvorm erg belangrijk. Dit bepaalt namelijk grotendeels of een bepaald hoedenmodel bij je gezicht past. Overleg met de deskundige in de winkel welke hoeden je mooi vindt, en hij of zij zal je adviseren over de juiste dameshoed voor jouw gezichtsvorm. Een hoed moet je zien als de omlijsting van je gezicht, net zoals een fotolijst een foto kan afmaken.

Ten tweede moet je de juiste maat dameshoed kiezen. De hoofdmaat kan eenvoudig opgemeten worden; leg een normale centimeter om het dikste gedeelte van je hoofd, vlak boven de oren. Is dit bijvoorbeeld 56 cm, dan is je hoofdmaat 56 cm. De gemiddelde hoofdmaat van de Nederlandse vrouw is 56 tot 57 cm. Maar er bestaan ook hulpmiddelen zoals bijvoorbeeld hoedenelastieken die kunnen zorgen dat de hoed stevig op je hoofd blijft zitten. Of je kan je haar opsteken als je de hoed draagt, waardoor de hoed ook steviger blijft zitten.

Heb je een grotere hoofdmaat dameshoed? Dan kun je bijvoorbeeld je haar los dragen onder de hoed of in een lage knot. Zo hoeft de hoed geen extra haar te herbergen waardoor een kleiner model ook zal passen.

Het hangt dus allemaal af van je haardracht en schedelvorm. Belangrijk is om in ieder geval je hoofdmaat op te nemen met het kapsel dat je bij de hoed wilt dragen. Hoofdmaten kunnen zo nog al eens variëren namelijk.

Waar moet je op letten als je een dameshoed draagt?

Pak de hoed altijd met beide handen aan de rand op, hiermee voorkom je beschadiging. Begint het te regenen? Veel dameshoeden zijn niet geschikt om in regen of andere barre weersomstandigheden te dragen, door het vocht verliezen de hoeden namelijk hun vorm. Zorg er dus voor dat je altijd een paraplu bij je hebt bij als je een hoed draagt, en het liefst een koepelvormige met genoeg ruimte voor je hoed.

Ben je brildragend? Kies dan een eenvoudige hoed of kleinere hoed met lichtdoorlatende en of omhoog wijzende korte randen, omdat je bril de aandacht al trekt. Je kan er ook voor kiezen lenzen te dragen voor speciale gelegenheden, zodat je wel voor een uitbundige dameshoed kunt gaan.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »