De hoedenmarkt voor hippe en originele dameshoeden is niet groot. Toch is er een trend te zien en neemt het dragen van een dameshoed de afgelopen jaren sterk toe.

Dameshoed

Doordat de hoedenmarkt steeds meer wordt uitgebreid met verschillende dameshoeden en doordat er steeds meer hoeden worden gedragen op de modeshows, zien wij steeds meer vrouwen met hoeden in het straatbeeld.

Daarnaast worden er steeds meer hoeden gedragen bij speciale gelegenheden, zoals begrafenissen, bruiloften enzovoort. Naar gelang de mensen steeds meer hoeden zien, wordt het dragen van een hoed steeds gewoner en stimuleert dit steeds meer mensen om een hoed te gaan dragen.

Ook meer en meer vrouwelijke popsterren en acteurs dragen een dameshoed. Een hippe hoed of een uitdagende sexy pet. Er worden steeds meer damesbeurzen georganiseerd met een kleding thema. Bij sommige thema’s wordt dan van de dames verwacht om met een leuke hoed aanwezig te zijn. En natuurlijk de bekende feestelijke nationale gelegenheden zoals koninginnedag en prinsjesdag worden steeds meer hoede gedragen.

Deze groep mensen vraagt naast originaliteit en modebeelden om dameshoeden van een goede kwaliteit. Om die reden gaan hoedenproducenten mee met de tijd en komen er steeds meer hippe en trendy dameshoeden op de markt. Een dameshoed van goede kwaliteit gaat jaren mee en het is dan ook belangrijk voor hoedenmakers om jaarlijks met nieuwe hoedenstijlen te komen.

Hieronder volgen een aantal hoedenstijlen van diverse grote hoedenmerken voor dit najaar:

Armani dameshoeden

Giorgio Armani heeft een voorzichtige hoedenstijl dit jaar. Giorgio Armani koos legde dit jaar de nadruk op het accent voor zijn ontwerpen.

Dsquared2 hoeden

Dsquared2 heeft dit jaar een stoerdere hoedenstijl, waaronder damespetten met een dierenprint.

Moschino Hoeden

Moschino heeft dit jaar heuse zwarte cowboyhoeden met brede flappen.

Roverto Cavalli

Roberto Cavalli legt dit jaar de nadruk op subtiliteit. Muisgrijze hoeden van stof met een zwarte klep.

Marc Jacobs

Marc Jacobs gaat dit jaar voor het tegengestelde van subtiel. Grote hoeden van bont die afhangen omdat er geen stevigheid in de rand is gemaakt.

Durf jij het aan om een dameshoed te dragen? Bezoek een dé hoedenwinkel van Nederland en kies een mooie hoed!