Meer cachet met een dameshoed

Inhoud

Het dragen van een dameshoed is een perfect idee voor vrouwen die zichzelf willen laten zien. Dameshoeden zijn er in alle soorten en maten en kunnen voor vrouwen van iedere leeftijd een goede inspiratie zijn. Het geeft je net dat extra beetje!Dameshoed

De hoed is eigenlijk ontstaan als bescherming van het hoofd tegen weer en wind, en in sommige landen is het zelfs verplicht voor kinderen om een hoed te dragen tegen de zon vanuit gezondheidsoogpunt. Naast een praktische reden kan een hoed ook een sociale en religieuze functie hebben. Leuk om te weten; tot het midden van de jaren vijftig verlieten dames nooit zonder hoed hun huis. Dit name echter af door het toenemende gebruik van de auto. Een nette dameshoed dragen stond toen voor het aanvaarden van verantwoordelijkheid.

Het dragen van een dameshoed onderstreept je stijl, maar kan tegelijkertijd ook een praktische functie hebben. De randen van de hoed kunnen je namelijk beschermen tegen zonnestralen. Wees er trouwens alert op dat de schaduw van de hoed eventuele donkere kringen onder je ogen niet extra laat opvallen. Door dit tijdens de wintermaanden bijvoorbeeld te voorkomen, kun je in deze periode overgaan tot het dragen van kleinere hoeden dan in de zomermaanden. Pas ook je materiaalkeuze aan bij het uitzoeken van je winter- en zomerhoeden.

Welke dameshoed past bij je?

Het blijft natuurlijk een kwestie van smaak, maar houd wel de volgende vuistregels in je achterhoofd bij het aanschaffen van een dameshoed.

  • Ben je een langere vrouw? Dan kun je ook grotere hoeden dragen.
  • Hoe kleiner de dameshoed, hoe groter je gezicht zal lijken. Heb je een groter gezicht, kies dan een grotere dameshoed.

Qua positie van je hoed; zorg ervoor dat deze net boven de wenkbrauwen staan. Dit is de etiquette en hieraan herken je de echte dames!

Etiquette voor het dragen van een dameshoed bij een bruiloft

Ben je uitgenodigd voor een bruiloft en weet je niet zeker of een dameshoed bij de dresscode hoort? Check dit dan even bij de ceremoniemeester. De stelregel is namelijk dat als de bruid geen hoed draagt, het ongebruikelijk is dat de gasten een hoed dragen. Je mag de bruid namelijk nooit overschaduwen met je verschijning. Ben je zelf de bruid en besluit je een hoed te dragen? Let dan op de ‘kusbaarheid’ van de hoed. Het is namelijk echt lastig als je je gasten wilt begroeten en zij willen je feliciteren en de hoed zit steeds in de weg!

OOK INTERESSANT