Creatieve workshops: Workshop schilderen

Inhoud

Altijd al een workshop schilderen willen volgen maar weet je niet precies hoe lang, wat je dan precies wil gaan schilderen en wat voor materialen je moet gebruiken? Zoek dan eens online, je zult zien dat er ook bij jou in de buurt genoeg mogelijkheden zijn om schilderworkshops te volgen.

Mogelijkheden

Onderstaand bespreken we een aantal mogelijkheden zodat je een idee krijgt van wat er allemaal mogelijk is. Vaak worden de workshops schilderen georganiseerd in ateliers voor groepen vanaf ongeveer 5 personen. Per atelier zal het maximale aantal benodigde personen verschillen. Ook kan je overwegen om, als je zelf al met een groepje van bijvoorbeeld 5 vrienden bent en al een onderwerp weet om te schilderen maar hulp nodig hebt met materialen, compositie e.d., de workshop leider te vragen of hij of zij een workshop schilderen op maat kan aanbieden.

Materialen

creative workshops

Je kunt les krijgen in het werken met verschillende materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan aquarel, inkt, acrylverf en gemengde technieken. Je leert om te  kijken, composities te maken, te werken met verschillende materialen op zowel doek als papier en om impressies maken van wat je ziet en bedenkt. De workshopleider zal je bijstaan met het vormgeven van je eigen ideeën. Je kunt werken naar waarneming naar verschillende onderwerpen bijvoorbeeld portret, landschap en uiteenlopende stillevens. Maar je kunt ook abstract gaan schilderen.

Duur van de workshops

Schilderworkshops komen in verschillende vormen. Er worden creatieve workshops gehouden van een dag of een middag, op zaterdag of zondag of zelfs weekend workshops. Bij een dag workshop zal het schema er ongeveer als volgt uitzien. Je schildert een hele dag in het atelier waar je van alle benodigde materialen bent voorzien, en ook de lunch wordt verzorgd. ’s Ochtends maak je dan je schets naar je model of een ander onderwerp. Naar aanleiding van de schetsen maak je een compositie voor op het doek en ’s middags werk je dit verder uit met bijvoorbeeld acryl en gemengde technieken. Sommige ateliers hebben ook een buitenplaats waar je op mooie lente- en zomerdagen lekker buiten kan schilderen. Dit zal je een nog groter gevoel van vrijheid geven!
Bij weekendworkshops schilderen wordt vaak gewerkt met een bepaald thema. Ook bij deze workshops zijn de kosten inclusief maaltijden en eventueel ook overnachting. Een en ander is wel afhankelijk van het aantal deelnemers; bij een weekend workshop schilderen is het minimaal aantal vereiste deelnemers vaak wel hoger dan bij een dag workshop.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »