Chia zaden, vraag en antwoord

Inhoud

Chia zaden zijn bezig aan een hernieuwde opleving. Om ook de twijfelaars te overtuigen van de de voordelen van chia zaden, worden hieronder enkele vragen beantwoordt:

–   Houden chia zaden mijn bloedsuikerspiegel op peil?zaden

Jazeker! Zij zorgen voor de juiste balans in je zogeheten ‘sugur rush’. Dit is de hang naar iets zoets, als je eerder ook al zoet hebt gegeten. Doordat de zaden invloed hebben op je verhoogde bloedsuikerspiegel, verdwijnt de drang om iets zoets te eten

–   Zijn de zaden ook geschikt om te lijnen?

Wil je afvallen? Zorg dan dat je voldoende chia zaden gebruikt! De vezels zorgen ervoor dat je bloedsuikerspiegel laag blijft, dus de drang naar ongezond, zoet voedsel minder wordt. Bovendien zorgen de mineralen in chia zaden ervoor dat je lichaam wel de voedingsstoffen binnenkrijgt die het nodig heeft.

–   Hoe zit het met de hoeveelheid vezels?

Chia zaden bevatten meer vezels dan bijvoorbeeld lijnzaad. Zij zijn het antwoord op problemen met de stoelgang. Als je de zaden eerst week in water, ontstaat er een gel. Deze werkt helend voor gevoelige of beschadigde darmen of mensen met spijsverteringsproblemen.

–   Ze zijn dus ook goed voor de werking van je darmen?

Duidelijk.De aanwezige vezels zorgen ervoor dat je darmen en je spijsvertering goed werken. Dit betekent ook dat afvalstoffen met enige regelmaat via je ontlasting je lichaam verlaten.

–   Proef je de chia zaden als je ze ergens bij doet?

Nee. Ze veranderen de geur en de smaak van het eten niet. Je kunt ze dus overal in verwerken.

–   Is het waar dat chia zaden een plataardige bron van Omega 3 bevat?

Correct. Ieder zaadje bestaat voor twintig procent uit omega 3! Dat is beduidend meer dan bijvoorbeeld lijnzaad of zalm en maakt chia zaden tot de rijkste bron van omega 3 in de natuur.

–   Helpen de zaadjes tegen ouderdomsverschijnselen?

Door de aanwezigheid vantalrijke anti-oxidanten, die zogeheten vrije radicalen neutraliseren, helpen chia zaden ook het tegengaan van de veroudering van je huid en organen. Veel meer nog dan blauwe bessen. 

–   Kun je geld besparen met chia zaden?

Chia zaad is op zoveel manieren goed voor je en kunnen elke dag gebruikt worden. Je hebt geen potjes, pakjes, flesjes of pillen meer nodig. Gewoon een pack chia zaden in de kast.

OOK INTERESSANT