Carnavalskleding en leuke feitjes 2015

Inhoud

Het is bijna weer zover! Dit jaar, 2015 valt carnaval op 15, 16 en 17 februari en de voorbereidingen zijn in volle gang. Uit een onderzoek van een groot carnavalswarenhuis op basis van online en offline verkopen zijn een aantal leuke feitjes naar voren gekomen. Lees mee en ontdek leuke weetjes die je nog niet wist over carnavalskleding! En misschien doe je zelfs nog inspiratie op voor je eigen carnavalsoutfit. In deze blog lees je leuke feitjes over carnavalskleding.

Favorietcarnaval

De meest favoriete uitdossing van de mannelijke carnavalist blijkt de Schot te zijn, en deze carnaval kostuums wordt op de voet gevolgd door het verkleed gaan als Mexicaan of als hippie.

Bij de vrouwelijke carnavalisten is de Indiaan verreweg de meest favoriete carnavalskleding, maar ook het stewardessen pakje en het baby pak scoren hier hoog.
Wist je dat…?

  • In de loop der jaren bij de carnavalskleding voor vrouwen de roklengte is afgenomen van net boven de knie tot net onder de billen?
  • 1 op de 200 vrouwen een haarband of diadeem in het haar doet met carnaval?
  • Het gebruik van accessoires sowieso favoriet is, zowel bij de vrouwelijke als bij de mannelijke carnavalsvierders? 73% betrekt namelijk attributen zoals schoenen, riemen etc. bij hun carnavalskleding.
  • Slechts 0,8% van alle feestgangers een clownsneus op heeft?
  • 5% van de carnavalisten zelf aan de slag  gaat met stof voor carnavalskleding?
  • de meest onhandige pakken ooit een clownsbroek zijn met een hoepel erin en een drakenpak met een hele lange en dikke staart ?

Duitsland

Uit het onderzoek bleek ook een verschil tussen het carnavalskleding gedrag van Nederlands en Duitsers. Nederlanders blijken over het algemeen voor een goedkoper kostuum te gaan, terwijl veel Duitsers een elegantere look veel belangrijker vinden. Gemiddeld geeft een Nederlander 56,27 euro uit aan carnavalskleding, en dit is dan de gehele carnavalsoutfit, compleet met schoenen, pruiken, hoofddeksels, handschoenen. Kortom, klaar om in vol ornaat en al hossend de keel te smeren met het eerste biertje.

Verkoop

De verkoop in carnavalskleding maakt zes weken voor de start van het carnaval een explosieve stijging door. De meerderheid van de feestgangers begint in deze weken met samenstellen van de geschikte outfit en dat valt eenvoudig te verklaren. De feestdagen in december zijn achter de rug en men wil graag weer iets hebben om naar uit te kijken, carnaval dus! De eerstvolgende gezellige gelegenheid in de koude wintermaanden. Slechts 15% van de carnavalisten schaft zijn of haar carnavalskleding in de laatste week voor carnaval aan.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »