Carnaval wordt overal in de wereld gevierd

Inhoud

Het is een van oorsprong katholiek feest dat vermoedelijk wortels heeft in oude heidense feesten. Het is het ritueel om de vastentijd in te luiden met eet en drinkgelagen. Optochten met versierde karren, de benoeming van Prins Carnaval en zijn raad en feesten met dweilorkesten en verklede feestgangers, dit unieke feest kan een hele stad op stelten zetten. In Nederland zijn elk jaar vooral het oosten en zuiden in de ban van dit feest. Dorpen en steden krijgen spontaan een andere naam en carnavalsverenigingen organiseren grote feesten.carnavalskleding

Verkleedfeest

Wie naar het carnaval gaat doet dat uiteraard verkleed. In een traditionele boerenkiel met zakdoek en pet bijvoorbeeld. Dit tenue is typisch Brabants, Brabanders vierden graag carnaval maar waren erg arm, geld voor carnavalskleding was er niet. Het Brabantse carnaval is een Bourgondische variant, oorspronkelijk was het een gekostumeerd eetfeest, waarbij iedereen elkaar belachelijk maakte. Tegenhanger van het Bourgondische carnaval is het Rijnlands carnaval. Hier zijn uitgebreide kostuums wel gebruikelijk. Prachtige carnavalskleding, vaak in meerdere lagen om het feest buiten te kunnen vieren. Zelf gemaakt of uit de feestwinkel, de carnavalskleding uit het Rijnlandse carnaval is een plezier om naar te kijken.

Wat doe ik aan?

Welke carnavalskleding je gaat dragen is uiteraard helemaal aan jou! Een prinsessenoutfit of een clownspak, met de juiste make up maak je het helemaal af. Je kunt natuurlijk ook je favoriete superheld uitkiezen om je carnavalskleding op te baseren. Batman of Superman pakken zijn leuk voor heren. Of een karakter uit je lievelingfilm. Harry Potter was een aantal jaren geleden een geliefd personage en er zijn tijdens het feest ook de nodige Na’vi uit de film Avatar gesignaleerd. Voor dames zijn er talloze outfitjes te bedenken. Wil je er sexy en uitdagend of grappig uit zien? Een echte trend voor bij je carnavalskleding 2013 2014 zijn gekleurde contactlenzen, eventueel met een motief of een bijzondere kleur. De lenzen zijn veilig en duurzaam, maar alleen voor mensen van 16 jaar en ouder.

OOK INTERESSANT

5 tips voor startende ondernemers

Als je een bedrijf start, komt er veel op je af. Van het schrijven van een ondernemingsplan tot het vinden van je eerste klanten, het kan overweldigend zijn. Hier zijn vijf tips om je op weg te helpen en ervoor

Lees Meer »
Ongelukkig verhuizen

Veelgemaakte fouten bij verhuizen en hoe ze te voorkomen

Verhuizen kan een hectische en stressvolle ervaring zijn, vooral wanneer er fouten worden gemaakt die gemakkelijk voorkomen hadden kunnen worden. Veel mensen onderschatten de complexiteit van een verhuizing en maken daardoor onnodige fouten die leiden tot frustratie en extra kosten.

Lees Meer »