Je eigen boek schrijven en uitgeven

Inhoud

Voor iedereen ambitieuze schrijver is er tegenwoordig een mogelijkheid om zijn droom te verwezenlijken. 

In deze tekst leggen we je uit wat je moet doen om je droom te realiseren en wat er precies komt kijken bij het totale proces van het boekdrukken. Boek drukken

Perfect boek

De meeste serieuze auteurs zijn strebers die alleen tevreden zijn met het allerbeste. Een goede instelling waar ze het vaak heel ver mee kunnen schoppen. Doordat ze zo streberig zijn, moet ook het boek dat ze gedrukt willen zien worden perfect zijn. Ben jij zo een ambitieuze auteur? Let dan goed op: hieronder word je uitgelegd hoe het drukken van je eigen boek in zijn werk gaat.

Oplage

Allereerst moet je de omvang je oplage bepalen. Om te beginnen hangt de oplage af van je eigen wensen. Tegenwoordig kun je zelfs gaan voor een oplage van 1 (!) boek. Het productieproces is zo opgezet dat alle aantallen mogelijk zijn zonder dat de prijs per stuk te hoog oploopt.

Cover

Vervolgens is het belangrijk om te weten wat voor cover je wenst. Je kunt kiezen voor een hardcover, een softcover, paperback of een ringband. Zoals gezegd is het mogelijk om één exemplaar te bestellen, maar meerdere exemplaren behoort ook tot de mogelijkheid. Mocht je meer dan 400 exemplaren willen bestellen, dan dienen drukkerijen dit eerder te weten. Digitale printers worden dan ingeruild voor drukpersen. Deze kunnen namelijk veel eenvoudiger grotere oplagen printen. Tevens zorgt dit voor een lagere kostprijs van je boek.

Account aanmaken

Nu je deze informatie tot je hebt kregen kun je verder in het proces. Online kun je een account aanmaken die je nodig hebt om aan de slag te gaan. Door deze account weten drukkerijen met wie ze te maken hebben. Als je ingelogd bent op je account, kun je de tekst die je in boekvorm wilt laten drukken, uploaden.

Contact

Nadat dit is gebeurd neemt de drukkerij contact met je op. Meestal gebeurt het dat je dan feedback op je tekst krijgt of dat ze je enkele tips geven om tot een nog beter boek te komen. Desgewenst kun je hiermee aan de slag alvorens het boek te laten printen of drukken. Alles uiteraard in  overleg. Vervolgens kun je de nieuwe tekst weer uploaden en deze komt natuurlijk opnieuw bij de drukkerij terecht.

Het maken van de cover neemt wat meer tijd in beslag. Ook dit gaat in overleg met de consument. Ideeën kunnen met elkaar worden uitgewisseld en de omslag wordt vaak kosteloos voor je gemaakt.

Je eigen boek!

Als het binnenwerk en de omslag dan gereed zijn gemaakt kan de drukkerij overgaan tot het daadwerkelijk drukken van je drukwerk. Als dit goed is verlopen kun je je eigen boek bestellen en binnen enkele werkdagen beschik je dan over je eigen boek en mag je jezelf auteur noemen.

OOK INTERESSANT