Een blokhut maakt tegenwoordig deel uit van de inrichting van de tuin. Maar omdat niet iedereen die grote tuin heeft om een mooie grote blokhut te plaatsen, werd ook hiervoor een oplossing bedacht. Wat dacht u van een blokhut hoekmodel?Blokhut hoek

Wat is een hoekblokhut?

De vijfkantige hoekblokhut is een blokhut die ruimte besparend is. Het grote voordeel van een hoekblokhut is dat de vorm uitstekend geschikt is om in de hoek van de tuin geplaatst te worden en op die manier weinig plaats nodig heeft. Niet alleen de vorm van de hoekblokhut is kenmerkend maar meestal wordt de deur ook in een hoek geplaatst. Zo geniet u van een maximale ruimte binnen. De ideale en perfecte oplossing om toch die blokhut in de tuin te hebben.

Maar ook in een grote tuin kan een hoekblokhut een verloren hoek op een elegante manier opvullen.

Wat zijn de mogelijkheden?

Omdat blokhutten meestal in verschillende uitvoeringen aangeboden worden, kunnen ze volledig aangepast worden aan uw eigen stijl en smaak. U kan het soort hout kiezen, de kleur van het hout, de vorm van het dak (in een punt of een plat dak), de breedte van de wanden. Wenst u grote ramen om zoveel mogelijk daglicht en de warmte van de zon binnen te krijgen of houdt u liever van kleine ramen? Ook de dikte van de wand kan gekozen worden. Alles hangt af wat het doel is van uw hoekblokhut. Zo bepaalt u uiteindelijk het eindresultaat.

Doeleinden

De hoekblokhut kan voor verschillende doeleinden gebruikt worden: een opbergruimte voor het tuingerief, stoelen en ligzetels of een ruimte waar u in alle rust en afzondering kan werken, schrijven, lezen. Een onvoorziene gast kan er misschien een paar nachten slapen. Of het wordt een speelruimte voor de kinderen. Een repetitieruimte voor de muziekliefhebber. U kan het zo gek niet bedenken.

Als u in de zomer de hoekblokhut gebruikt als extra leefruimte, kan er zelfs een luifel op maat voorzien worden. Zo kan u ook buiten lang nagenieten van het mooie weer en dat vakantiegevoel langer laten duren.

Een hoekblokhut hoeft niet zomaar een hoekblokhut te zijn, het kan een chique geheel worden, volledig in lijn met de inrichting van uw tuin.