Het komt vaak dat een (zee)container of een trailer op een vrachtwagen onbeheerd wordt achtergelaten, bijvoorbeeld op een overslagplaats in een haven, tijdens het transport over de weg of op een industrieterrein op de plaats van bestemming.

Om er zeker van te zijn dat de goederen in de container beschermd zijn tegen diefstal, vernieling of fraude, zijn er diverse verzegelingen verkrijgbaar. Containersloten zijn de krachtigste vorm van verzegeling. Deze kunnen alleen worden verwijderd met zwaar gereedschap zoals een elektrische slijptol.

Containersloten voor vele doeleindenking-pin

Containersloten worden gebruikt voor de verzegeling van zeecontainers, aanhangers, bouwcontainers, trailers, laadbakken, goederenwagons en opleggers. Er bestaan sloten om de container zelf mee af te sluiten en er zijn sloten waarmee u kunt voorkomen dat een oplegger of aanhanger wordt beschermd tegen diefstal. Daarnaast zijn er diverse beveiligingsniveaus en is het mogelijk om ze te laten personaliseren met een bedrijfslogo.

Extra beveiligde verzegeling van containers

Containersloten voor containers die voor een korte of langere tijd onbeheerd ergens staan, vallen uiteen in drie soorten: een extra zwaar hangslot, een onopvallend Two Seal slot dat u over het bestaande containerslot heen plaatst, en containersloten die de openslaande onderdelen van een container aan elkaar verbinden en afsluiten. De sloten zijn gemaakt van gehard metaal. Het hangslot is voorzien van een cilinder die bovenin is geplaatst en is geschikt voor het afsluiten van containers, trailers en laadbakken, maar ook voor vrachtauto’s en zware deuren.

Two Seal en containersloten

Two Seal sloten en containersloten voor de openslaande delen van een container zijn container seals met het hoogste beveiligingsniveau. Deze voldoen aan de C-TPAT en ISO 17712 normeringen. Ze zijn geschikt voor de verzegeling van containers in de zeevaart en het wegtransport, en voor het afsluiten van bouwcontainers en spoorwagons.

Aanhangers beschermd tegen diefstal

Om diefstal van opleggers en aanhangers te voorkomen, zijn er een King Pin lock en een Triangelslot verkrijgbaar. Een King Pin lock voorkomt dat een oplegger aan een trekker kan worden gekoppeld. Een Triangelslot wordt bevestigd in het trekoog van een aanhanger, zodat deze niet kan worden aangekoppeld door onbevoegden. Deze sloten kunnen uitsluitend worden verwijderd met een sleutel en zijn beveiligd tegen boren.