Heeft u een fijne auto in uw bezit, waar u graag nog een tijd gebruik van zou willen maken? Dan is het belangrijk dat u tijdig onderhoud aan uw auto laat uitvoeren. U kunt hiervoor terecht bij uw dealer, maar ook bij andere vakgarages en autobedrijven.

Wij vertellen u in dit blog meer over de mogelijkheden voor auto onderhoud en over de voor- en nadelen van onderhoud bij een officiële dealer of garage.

Auto onderhoud bij een officiële dealer

Wanneer u kiest voor auto onderhoud via een officiële dealer, dan bent u meestal flink duurder uit. Wel bent u altijd verzekerd van vakkundig en specialistisch onderhoud en het gebruik van de juiste onderdelen. Daarnaast krijgt u garantie op het geleverde werk en de materialen. Let op, wanneer u eenmaal hebt gekozen om onderhoud te laten uitvoeren bij een ánder autobedrijf, dan bestaat de kans dat uw garantie komt te vervallen. De dealer kan dan aangeven ‘niet zeker te zijn of het onderhoud wel op de juiste wijze is uitgevoerd’.

Auto onderhoud bij een lokaal autobedrijf

Kiest u voor auto onderhoud via een lokaal autobedrijf, dan betaalt u meestal minder dan bij een officiële dealer. Wel valt er een belangrijk onderscheid te maken tussen de zogenoemde merkspecialisten en de universele garages. Het verschil zit in het leveren van merkonderdelen. Een merkspecialist is gespecialiseerd in een merk of merkrange, en koopt spullen in via een netwerk. Daardoor is auto onderhoud via een merkspecialist vaak goedkoper dan een dealer, maar wat duurder dan via een universele garage.

Universele garages zijn vaak lokale autobedrijven, die werken tegen een lager uurtarief. Zij bedienen de lokale markt en staan bekend om de hoge mate van service en persoonlijke aandacht die zij hun klanten geven.

Tip: Auto onderhoud bij BOVAG-autobedrijven

Wanneer u onderhoud aan uw auto wilt laten uitvoeren, dan is het verstandig om te controleren of de garage van uw keuze is aangesloten bij BOVAG. Deze organisatie biedt bepaalde garanties aan consumenten waarmee hoge kosten door gebreken voorkomen kunnen worden.