Maak een bijzondere plaats van je tuin met antieke beelden

Inhoud

De laatste jaren is er meer en meer interesse om ook van de tuin een bijzondere plaats te maken. Hierin spelen ornamenten en oude of antieken beelden een belangrijke betekenis.

Antiek beeld

Eén prachtig stuk kan al genoeg zijn om van een doodgewone tuin een heel speciale tuin te maken. Er wordt een specifieke atmosfeer gecreëerd. Zo’n antieken beeld doet dagdromen en brengt je terug naar de tijden van barok en romantiek. Of je waant je in één of ander exotisch land als je kiest voor een Oosterse look.

Waar kan je terecht voor originele antieke beelden?

Als je op zoek bent naar een authentiek antieken beeld voor de tuin kan je bij handelaars in oude bouwmaterialen terecht. Of sommige parels kan je ook bij de betere antiekzaken vinden. Daar vindt je echt van die beelden die door de tijd en het weer aangetast zijn. Een wandeling tussen al dat fraais, geeft jou het gevoel dat je in een Franse of een Italiaanse tuin terecht gekomen bent.

Oude beelden

Niet genoeg plaats?

Denk je dat jouw tuin té klein is om zo’n beeld ten volle tot zijn recht te laten komen? Dan zijn er andere opties om toch dat tikje antiek niet te moeten missen. Bij de ingang kan er een leeuwenbeeld of ander dierenbeeld geplaatst worden. Of wat dacht je van een losse zuil in de tuin waar een rozenstruik zich langs kan slingeren. Een antieken borstbeeld kan ook fraai ogen op een mooie tuintafel. Of een paar van die schattige, kleine, dikke engeltjes op het terras of aan de muur?

Té duur?

Wie echter de echte oude antiek té duur vindt, kan kiezen voor de antieken tuinbeelden in wit beton. Er is keuze tussen de vrij nieuwe look of het beeld met het verweerde uitzicht. Een laagje van verdunde cement of ander materiaal kan van zo’n nieuw beeld het perfecte antieken beeld maken. Die zien er dan uit alsof ze uit één of ander kasteeltuin of park komen.

Welk thema je ook kiest voor de tuin, gaande van de oudheid, spiritualiteit, Oosterse wijsheid. Het geeft jou tuin die persoonlijke “touch” waar het leuk vertoeven is.

OOK INTERESSANT