De aankoop van een gebruikte, tweedehands aanhangwagen kan een mooie besparing vormen in tijden van financiële crisis en steeds duurder wordende producten.

Aanhangwagens gaan over het algemeen vele jaren mee, waardoor een tweedehands aanhangwagen zeker niet slecht hoeft te zijn, mits u deze bij een betrouwbare en kwalitatief goede verkoper aanschaft natuurlijk.

Aanhanger

Weet wat en bij wie u producten koopt

Het is goed om vooraf op de hoogte te zijn van de ervaringen van eerdere consumenten met een verkoper, door bijvoorbeeld eens op het internet te zoeken naar eerder geplaatste advertenties op websites als Markplaats of een eigen website. Daarbij raden we u aan om vooraf altijd langs te gaan bij de verkoper en de tijd te nemen om een product te controleren op de belangrijkste onderdelen van de aanhangwagen.

U zult wellicht begrijpen, dat de aanschaf van tweedehands aanhangwagens vertrouwelijker is bij een gekwalificeerde dealer, dan bij bijvoorbeeld een particulier, zoals dat ook geldt bij nieuwe producten. Veel dealers zorgen ervoor, dat de aangeboden tweedehands aanhangwagens BOVAG gekeurd zijn en geven daarbij soms zelfs nog enige garantie. Zo weet u zeker, dat u geen halve kwaliteit in huis haalt, maar een goedfunctionerende aanhangwagen koopt.

Verschillende soorten aanhangwagens

Er bestaat een grote diversiteit in aangeboden tweedehands aanhangwagens op onze website, zo kunt u kiezen voor een lange aanhanger voor de grotere klussen, maar ook voor een kortere variant voor de kleine lading. Uw keuze hierin is vanzelfsprekend afhankelijk van de activiteiten die u normaliter met uw aanhangwagen uitvoert.

Daarbij heeft u voor sommige aanhangwagens een apart rijbewijs nodig, naast uw gewone rijbewijs voor de auto. Dit is afhankelijk van het gewicht van de aanhangwagen en bijbehorende lading, waarbij de grens voor een B-rijbewijs ligt op 850 kilogram. We raden u aan om vooraf altijd te wegen, zodat u bij twijfel geen onnodige risico’s loopt! Mocht u hier meer informatie over willen hebben, verwijzen we u graag naar de website van de Nederlandse overheid.